• 1. Informatii generale 

      Aceast document are rolul de a informa persoanele fizice cu privire la ce tip de date cu caracter personal sunt colectate, cum si unde am putea folosi aceasta informatie, cum intelegem noi sa protejam informatia colectata, cine are acces la informatia colectata si cum pot fi corectate in timp util inadvertentele din informatia preluata. 

      Despre noi
      OUTDOOR GEAR SRL (denumit in continuare operator), cu sediul in Corbu, numar de inregistrare la Registrul Comertului J13/2548/2013, cod fiscal RO32536423, Adresa email: vanzari@elanterna.ro este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Nationala pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal cu numarul...(sau a depus documentatia de inregistrare ca ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Nationala pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal cu numarul...)

      Operatorul respecta legislatia romana in vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, in speta Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

      Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor pesonale, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor personale colectate de catre noi.

      Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Operator cu sediul in Corbu, Tel: 0371075030 sau prin e-mail la adresa client@elanterna.ro

      Scopul colectarii datelor este facturarea si trimiterea produsele cumparate in conformitate cu legislatia romana in vigoare, personalizarea serviciilor oferite catre dvs., informarea utilizatorilor cu privire la campanii promotionale desfasurate de operator, realizarea de tipologii ale vizitatorilor site-ului pentru optimizarea serviciilor oferite si marketing online. 
    • 2. Ce informatii colectam

      Operatorul colecteaza informatii de la utilizatorii sai in trei modalitati – direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduieste siteurile noastre si prin intermediul cookieurilor.

      Date personale furnizate direct de utilizator: atunci cand va faceti un cont la www.elanterna.ro, va putem intreba care este numele dvs., care este adresa dvs. de e-mail, numarul dvs. de telefon si va putem cere alte informatii personale.

      Cu cat veti furniza mai multa informatie in mod voluntar, cu atat mai bine va putem personaliza informatiile oferite la viitoarea dvs. vizita. In momentul in care doriti sa finalizati o comanda pe site-ul www.elanterna.ro, veti fi intrebati mai multe detalii legate de persoana fizica sau juridica pe numele careia trebuie sa se faca facturarea si expedierea produselor cumparate de catre dvs.

      Date personale din raportul de trafic al serverului: atunci cand vizitati un site web, dezvaluiti anumite informatii despre dvs., ca adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in siteurile noastre. www.elanterna.ro, ca si alti operatori, inregistreaza aceaste informatii pentru o perioada de timp determinata, de obicei in scopul prevenirii fraudelor.
    • Va puteti oricand descarca sau modifica datele personale accesand Contul Meu - Solicita datele mele sau Informatii
    • Deasemenea puteti solicita anonimizarea datelor dumneavoastra accesand sectiunea Stergeti Datele Mele

      Cookieuri: Intrucat necesita o intelegere mai de detaliu, am detalit in partea de jos a paginii politica de utilizare a cookiurilor.
    • 3. Cum si cand folosim informatiile

      www.elanterna.ro foloseste informatia colectata de la dvs. in mai multe feluri, in functie de tipul de informatie colectat:

      - Informatie furnizata direct de utilizator: aceasta informatie este folosita in scopul personalizarii serviciilor oferite dvs. si a verificarii identitatii dvs. Datele sunt acordate pentru cumpararea unui produs, ele vor fi folosite pentru facturare si livrare, in confirmitate cu legislatia romana in vigoare. De asemenea, in masura in care ati optat pentru primirea newsletter-ului nostru, vom folosi datele primite de la dvs. pentru corecta personalizare a acestuia si informarea dvs.cu privire la ofertele www.elanterna.ro;

      - Informatia colectata din raportul de trafic al serverului (asa-numitele log-uri de trafic) administrat de www.elanterna.ro: acest tip de informatie ne ajuta sa identificam care sectiuni ale siteurilor noastre, respectiv care produse sunt de interes pentru utilizatori.De asemenea ne poate indica daca un utilizator s-a inregistrat de doua ori pe acest site. www.elanterna.ro colecteaza pe o perioada determinata adresele IP ale vizitatorilor sai in scopul administrarii sigure a sistemului nostru informatic, in scopul evitarii activitatilor infractionale si, nu in ultimul rand, in scopul comunicarii sabloanelor tipizate anonime ale utilizatorilor catre clientii nostri de publicitate. Operatorul nu utilizeaza datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP, cu exceptia cazurilor de frauda si tentativa de frauda cind ne rezervam dreptul a face acest lucru conform legii in vigoare.

      - Informatia colectata prin intermediul cookieurilor: www.elanterna.ro foloseste cookieuri pentru a va permite folosirea cat mai utila a serviciilor noastre si in scopul obtinerii de informatii statistice care sa ne permita imbunatatirea serviciilor noastre. Cookieurile va permit sa salvati parolele dvs. de acces si preferintele dvs. astfel incat sa nu fiti nevoit sa le introduceti din nou data viitoare cand ne veti vizita.



    • 4. Cum protejam informatiile colectate de la dvs.

      Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la dvs. sunt de o importanta vitala pentru noi.

      Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. www.elanterna.ro nu va va cere niciodata parola conturilor dvs in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola peroanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa semnati “log off” / “sign out” din contul dvs. din cadrul serviciilor online oferite de www.elanterna.ro la sfarsitul fiecarei sesiune de utilizare a acestora. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in siteurile sau serviciile furnizate de www.elanterna.ro.
      Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public (in cafenelele internet, spre exemplu).

      In momentul in care noi primim informatiile transmise de dvs. insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.
    • 5. Cine are acces la informatiile colectate de la dvs.

      www.elanterna.ro nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtamantul dvs. expres si prealabil cu exceptia tertilor ce ofera serviciile de gazduire si transport.

      Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care o vom oferi catre terte retele de publicitate sau catre siteuri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o data personala personal despre nici un utilizator individual. Se foloseste serviciul de monitorizare a traficului Google Analytics.

      In acelasi timp insa, www.elanterna.ro poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru, cind este cerut de o autoritatea competenta sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor www.elanterna.ro.
    • Datele personale introduse de dumneavoastra sunt folosite strict pentru indeplinirea procedurilor legale (facturare, emitere certificat de garantie) precum si pentru expedierea coletelor catre dumneavoastra. In acest proces datele dumneavostra sunt introduse in programul de facturare respectiv in aplicatia pentru crearea de AWB uri a curierului.
    • Ca si exceptie, adresa dumneavoastra de email si numele pot fi folosite pentru trimiterea unui email prin care va rugam sa ne spuneti parerea dumneavoastra despre produsele cumparate si interactiunea cu personalul magazinului.
    • 6. Cum putem corecta erorile din datele colectate de la dvs.

      Daca va creati un cont la unul dintre serviciile noastre, va putem trimite un e-mail de confirmare prin care sa va oferim detaliile noului dvs. cont. Mesajul de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o si va descrie modalitatile prin care dvs. puteti modifica sau sterge datele contului pe care tocmai l-ati creat. Va sfatuim sa pastrati acest e-mail de confirmare, mai ales ca acest contine si informatii care va pot fi utile atunci cand apar probleme in accesarea serviciilor noastre. De asemenea, in acest email va este explicata procedura de accesare a datelor furnizate de dumneavoastra, respectiv de corectare a eventualelor greseli care ar fi aparut in introducerea acestora.
    • 7. Mesaje comerciale nesolicitate

      www.elanterna.ro se pronunta impotriva trimiterii de mesaje comerciale nesolicitate pentru care nu are acordul explicit al utilizatorului. (spam). In momentul in care va inscrieti pe site-ul www.elanterna.ro va dam posibilitatea sa va abonati si la newsletter-ul nostru cu informatii despre promotiile www.elanterna.ro, prin bifarea unei simple casute. Va oferim posibilitatea de a va abona la newsletterul nostru si fara a fi un utilizator inregistrat. De asemenea, veti avea posibilitatea sa va desubscrieti in orice moment de la acest newsletter, atit printr-un link din fiecare email trimis, cit si pe pagina contului dvs de pe www.elanterna.ro.
    • 8. Prezenta politica privind datelor personale a fost adoptata astazi, 01/ 01 / 2014, urmand ca in viitor, ori de cate ori o modificam, sa facem publica noua varianta pe prima pagina a websiteului www.elanterna.ro si veti primi o informare in acest sens in contul dvs. de utilizator. 

     

  • UTILIZARE COOKIURI

    Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea "cookie"-urilor utilizate de site-ul www.elanterna.ro administrat de OUTDOOR GEAR SRL

    Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

    Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terti: Adwords, Google Analytics, Google,Facebook

    "Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisante in moneda nationala.

    "Cookie"-urile, pe baza informatiilor pe care le aduna despre utilizatori, ii ajuta pe detinatorii de site-uri sa isi eficientizeze produsul astfel incat acesta sa fie cat mai usor accesat de catre utilizatori, de asemenea cresc gradul de eficienta a publicitatii online si nu in ultimul rand pot permite aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit sote pentru a face navigarea mai utila.

    Ce este un "cookie"?

    Cookie ("browser cookie" sau "HTTP cookie") este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care este stocat pe orice terminal cu acces la internet (computer, telefon mobil, tableta etc.) si este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome).

    De retinut: "Cookie"-urile nu contin programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului. Cookie-urile nu solicita informatii cu caracter personal si nu identifica personal utilizatorii de internet.

    Un cookie este format din nume si continut, durata de existenta a acestuia fiind determinata, putand fi accesat din nou de webserver in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

    Scurt exemplu:

    Astazi ai vizitat siteul nostru si ai adaugat in cos 2 produse. Browserul tau a stocat numele si codul cookie ului corespondent cosului de cumparaturi. Iesi de pe site si revi peste 10 minute. Cookie-ul folosit de siteul nostru va identifica codul si numarul stocat in browserul tau si iti va afisa deja in cos cele 2 produse adaugate de tine la vizita anterioara. Cu toate acestea, nu ai fost identificat ca si persoana, ci a fost identificat cookie ul atribuit browserului tau. Luam cazul unui laptop cu acces liber pentru public. De la el se va accesa siteul nostru de catre 30 de persoane diferite, fara a se loga in contul de client. Cookie ul nu va face aceasta diferenta, el va interpreta ca si navigare de la o singura persoana.

    Situatia in care vom putea sti ca esti pe site ca si persoana, cu nume si prenume, este atunci cand deja esti logat in contul tau de client. 

    Cookie-urile se clasifica in:

    - Cookieuri de sesiune - acestea sunt stocate temporar in istoricul browser-ului care le memoreaza pana la momentul in care utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau inchide fereastra browserului.

    - Cookieuri Persistente - Acestea sunt stocate, in functie de durata prestabilita, pe hard-drive-ul unui computer sau echipament. Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv - cunoscute sub numele de "third party cookies" - care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

    Care sunt avantajele cookie-urilor?

    Un cookie contine informatii care fac legatura intre utilizatori si un anume website. Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex - preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

    Care este durata de viata a unui cookie?

    Durata se viata a unui cookie poate fi diferita, in functie de scopul pentru care este plasat. Exista cookie-uri folosite exclusiv pentru o singura sesiune - acestea nu mai sunt retinute dupa ce utilizatorul iese de pe website. Cookie-uri permanente - sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website, insa pot fi sterse oricand de utilizator.

    Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

    Anumite parti de continut de pe anumite site-uri pot fi plasate pe website-ul accesat, de catre terte parti prin intermediul bannerelor, boxurilor sau linkurilor - iar toate aceste instrumente pot contine cookie-uri. Ele se numesc "third party cookies" pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv, iar furnizorii terti se supun legilor in vigoare si politicilor de confidentialitate ale detinatorului site-ului (Facebook, Google, Google Analytics)

    Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

    O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

    •         Cookie-uri de performanta a site-ului
    •         Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
    •         Cookie-uri pentru geotargetting
    •         Cookie-uri de inregistrare
    •         Cookie-uri pentru publicitate
    •         Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

    Cookie-uri de performanta

    Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Spre exemplu: setarile volumului pentru video player, viteza de video streaming cu care este compatibil browserul, produsele vizualizate, cosul de cumparaturi, etc.

    Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

    De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat Google Analytics genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul - acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

    Cookie-uri pentru geotargetting

    Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara/localitate proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul - chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

    Cookie-uri pentru inregistrare

    Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca va delogati din contul de client, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

    Cookie-uri pentru publicitate

    Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si ce durata de timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri se folosesc si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre lanterne, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre lanterne. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre continutul vizualizat, nu despre utilizatori. De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

    Alte cookie-uri ale tertelor parti

    Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

    Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

    Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

    De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

    Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

    Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online - ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

    Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor ( care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

    •         Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului - categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
    •         Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor - retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
    •         Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search)
    •         Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor - limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
    •         Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
    •         Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics - cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

    Securitate si probleme legate de confidentialitate

    Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

    Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

    In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

    Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

    Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Pentru a asigura un plus de securitate comunicarii intre siteul nostru si browserul dumneavoastra, folosim protocol de criptare a datelor (SSL)

    Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

    Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies

    Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca nevigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

    Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces. Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare. Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

    Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

    Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet - locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

    Dezactivarea si refuzul cookie-urilor

    Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

    Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii, scrie recenzii, plasa comenzi etc.

    Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browserului tau.

    Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, si pentru mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online, IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site: http://www.youronlinechoices.com/ro/

    Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii.

    Cookie settings in Internet Explorer
    Cookie settings in Firefox
    Cookie settings in Chrome
    Cookie settings in Safari

    Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:

    http://www.youronlinechoices.com/ro/

    Linkuri utile

    Daca doriti sa afli mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

    Microsoft Cookies guide All About Cookies

    IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/